Οι παλαιότερες ψαροταβέρνες της Αθήνας: Ουζερί του Λάκη.

Οι παλαιότερες ψαροταβέρνες της Αθήνας: Ουζερί του Λάκη.
Του Πάνου Αυγουστή*
Είτε μέσα καθίσεις είτε έξω, τα ψάρια της ημέρας σε περιμένουν στη βιτρίνα έτοιμα για… επιθεώρηση. Το ίδιο και τα θαλασσομαγειρέματα της Άννας Πασσά, που κάθε μέρα σχεδόν σου επιφυλάσσει κάτι άλλο, άλλα κλασικά κι άλλα ασυνήθιστα: είναι εκείνο το ωραίο αχνιστό σαλάχι που πάντα χαίρεσαι να το πετυχαίνεις, το μυδοπίλαφο, ο τραχανάς με γαρίδες, το χταπόδι στιφάδο, τα θαλασσινά γεμιστά… Το Ουζερί του Λάκη είναι καλή ιδέα για τις φορές εκείνες που θέλεις να ξεφορτώσεις λίγο μέσα στη μέρα, να χαλαρώσεις, να ξορκίσεις την εσωτερική μουντάδα. Πίνεις μια γουλιά, τρως μια μπουκιά, αφήνεις την ώρα να κυλίσει λίγο πιο αργά. Πηγή: gastronomos.gr
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments