Οι ξεχωριστές μακαρονάδες της Αθήνας: Οι περίφημες παπαρδέλες με καβουρμά στις Σεϋχέλλες.

https://www.tayromaxos.gr/2025/07/blog-post_67.html
Οι ξεχωριστές μακαρονάδες της Αθήνας: Οι περίφημες παπαρδέλες με καβουρμά στις Σεϋχέλλες.
Του Πάνου Αυγουστή*
Λίγες μακαρονάδες στα μαγαζιά της Αθήνας έχουν συζητηθεί όσο οι παπαρδέλες με καβουρμά στις Σεϋχέλλες. Τις βρήκαμε στο μενού της αγαπημένης γαστροταβέρνας από την αρχή, και παραμένουν και τώρα το πιο δημοφιλές πιάτο της. Πέρασαν σκαμπανεβάσματα, όπως και το μαγαζί, τώρα όμως περνάνε την καλύτερη τους φάση: η εκτέλεση και η πρώτη ύλη βελτιώθηκαν αισθητά και τον καβουρμά τον φτιάχνουν οι ίδιοι πια. Βάζουν βοδινό κρέας αλλά προσθέτουν και λίγο πρόβειο. Η παρασκευή είναι απλή αλλά έχει τα μυστικά της. Αφού φτιάξουν τη μεστή κρεατένια σάλτσα ρίχνουν μέσα τις φρεσκομαγειρεμένες παπαρδέλες με μπόλικο ζουμί από τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουν καλά για να πάρουν όλη τη νοστιμιά. Τις σερβίρουν με κομμάτι φρέσκιας μυρωδάτης γαλομυζήθρας, μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι – ένα όνειρο. Μ.Π.
Κεραμεικού 49 & Ακαδήμου, Μεταξουργείο, Τ/211-18.34.789. Πηγή: gastronomos.gr
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι δημοσιογράφος και M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments