Οι ξεχωριστές μακαρονάδες της Αθήνας: H cacio e pepe «γαρίδες Μικρολίμανο» στo Jerár.

https://www.tayromaxos.gr/2025/04/h-cacio-e-pepe-o-jerar.html
Οι ξεχωριστές μακαρονάδες της Αθήνας: H cacio e pepe «γαρίδες Μικρολίμανο» στo Jerár.
Του Πάνου Αυγουστή*
Μέσα σε πλούσια ζουμιά είναι βουτηγμένη χοντρουλή πάστα α λα τσιτάρα που βράζει στην εντέλεια η ομάδα στην κουζίνα του Jerar. Ο σεφ ρεστορατέρ Χάρης Νικολούζος τη σερβίρει σε μια παραλλαγή της κλασικής cacio e pepe, μαζί με απολαυστική μπισκ, που την προσθέτει σε αφθονία, και την πασπαλίζει αφειδώς με τρία διαφορετικά πιπέρια εκραζέ. Τελειοποιεί το πιάτο με γαρίδα Κοιλάδος ταρτάρ –αναφορά στις γαρίδες Μικρολίμανο– και με μυρωδάτο λάδι δεντρολίβανου, τόσο όσο χρειάζεται για να παρφουμάρει σούπερ διακριτικά το πιάτο. Ν.Μ.
Αγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη, Τ/210-97.55.764. Πηγή: gastronomos.gr
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι Δημοσιογράφος και M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments