Οι ξεχωριστές μακαρονάδες της Αθήνας: H αστακομακαρονάδα του Piscis.

https://www.tayromaxos.gr/2025/06/h-piscis.html
Οι ξεχωριστές μακαρονάδες της Αθήνας: H αστακομακαρονάδα του Piscis.
Tου Πάνου Αυγουστή
Όποιος έχει φάει αστακομακαρονάδα από τα χέρια του σεφ Παναγιώτη Γιακαλή δύσκολα την ξεχνάει, και τούτη εδώ, που την τρως χαζεύοντας τα βαρκάκια και την περαντζάδα του Μικρολίμανου, έχει τη σφραγίδα του. Τα λινγκουίνι μαγειρεύονται μέσα στη μπισκ και ποτίζουν νοστιμιά, κρατώντας παράλληλα τέλεια στο δόντι, κι ο αστακός ψήνεται και τελειώνει με βούτυρο και γλάσο από το ζωμό του και είναι τρυφερός, γεμάτος γεύση. Άλλο ατού, η καλή, για τα δεδομένα του πιάτου, τιμή. Τώρα το πιάτο στο πειραιώτικο θαλασσινό εστιατόριο κοστολογείται ανάλογα με το βάρος του φρέσκου αστακού (78 ευρώ το κιλό τον έχουν), ενώ στο νέο μενού που ετοιμάζουν θα υπάρχει αστακομακαρονάδα για δύο στα 39 ευρώ. Α.Σ.
Ακτή Κουμουνδούρου 30, Πειραιάς, Τ/ 210-41.70.772. Πηγή: gastronomos.gr
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι δημοσιογράφος και M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments