Οι ξεχωριστές μακαρονάδες της Αθήνας: Η κατσικομακαρονάδα στα Άκρα.

https://www.tayromaxos.gr/2025/05/blog-post_9.html
Οι ξεχωριστές μακαρονάδες της Αθήνας: Η κατσικομακαρονάδα στα Άκρα.
Του Πάνου Αυγουστή*
Είναι δυνατό χαρτί αυτή η μακαρονάδα της μοιρασιάς που προσγειώνεται στα τραπέζια του εστιατορίου του Γιάννη Λουκάκη και του Σπύρου Πεδιαδιτάκη μέσα στο κατσαρόλι της· ευτυχώς είναι και μπόλικη. Με ένα ανακάτεμα τα μακαρόνια από δίκοκκο σιτάρι που έχουν βράσει στον νόστιμο ζωμό του κατσικιού, το τριμμένο κιμουλιάτικο χλωροτύρι που τα σκεπάζει και το νόστιμο ψαχνάκι (σπάλα, χεράκι και λαιμός) γίνονται ένα. Κι έχεις μια μπουκιά ρουστίκ, πληθωρική, με συμπυκνωμένη νοστιμιά. Άμα πάτε αυτές τις μέρες πάρτε οπωσδήποτε και την κολοκύθα. Σερβίρεται με μια απίθανη κρέμα παλαιωμένου αρσενικού Νάξου, η οποία σου δίνει αίσθηση σχεδόν μπλε τυριού, πασπαλισμένη με ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο και κακάο – το τελευταίο προσθέτει μια πικρή νότα που της πάει πολύ. Α.Σ.
Αμύντα 12, Παγκράτι, Τ/210-72/51.116. Πηγή: gastronomos.gr
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι δημοσιογράφος και M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments