Οι παλαιότερες ψαροταβέρνες της Αθήνας: Μαρίδα.

https://www.tayromaxos.gr/2024/10/blog-post_98.html
Οι παλαιότερες ψαροταβέρνες της Αθήνας: Μαρίδα.
Του Πάνου Αυγουστή*
Η αρχή έγινε τη δεκαετία του ’30 όταν η Μαρίδα (που τότε δεν λεγόταν καν έτσι) ξεκίνησε να λειτουργεί ως στέκι κυνηγών – ένας καφενές με κανένα τηγανητό αυγό για μεζέ. Με τα χρόνια μεταμορφώθηκε σε ένα αξιοπρεπέστατο οικογενειακό ψαροεστιατόριο με μια πλακόστρωτη αυλή-μπαλκονάκι που βλέπει θάλασσα. Πατάτες τηγανητές σαν σπιτίσιες, φρέσκο, άψογα τηγανισμένο καλαμαράκι όλο γλύκα και μαρίδα τηγανητή είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που χορταίνουν τις πείνες μετά τις βόλτες στην παραλία ή το κολύμπι. Δοκιμάστε και τα μαραθοπιτάκια που φτιάχνουν οι ίδιοι από την αρχή, όπως και τα μυζηθροπιτάκια. Τον χειμώνα κάνουν και τη δική τους λακέρδα, ενώ το καλοκαίρι το μενού έχει γαύρο που μαρινάρουν ωραία και ελαφριά. Τα αλείμματα τους θέλουν λίγη παραπάνω δουλειά. Στα συν και το ευγενέστατο προσωπικό. Πηγή: gastronomos.gr
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments