Οι παλαιότερες ψαροταβέρνες της Αθήνας: Το καπηλείο του Ζάχου θαλασσινά δίπλα στα κρασοβάρελα.

Οι παλαιότερες ψαροταβέρνες της Αθήνας: Το καπηλείο του Ζάχου θαλασσινά δίπλα στα κρασοβάρελα.
Tου Πάνου Αυγουστή*
Η ψαρόσουπά τους –μπουγιαμπέσα– είναι πολύ δημοφιλής και ποτέ δεν περισσεύει. Τα χόρτα είναι πάντα εποχής, όπως και τα λαχανικά, και τα παίρνουν από τη λαχαναγορά του Ρέντη. Όλα τα υπόλοιπα τα αγοράζουν από τη γειτονιά – τυροκομικά από τον Άλλαντίν, ψωμί από τον κοντινό φούρνο και κρέατα από τον χασάπη λίγο πιο κάτω. Μια ιδιαίτερη νοστιμιά της κυρίας Βαΐας είναι η πρασοτηγανιά με καρδιτσιώτικη συνταγή (λόγω της καταγωγής της οικογένειας), το λουκάνικο –και αυτό από την Καρδίτσα– και το γεμιστό μπιφτέκι, που γίνεται ανάρπαστο. Κρασί φέρνουν χύμα από τη Νεμέα και την Κρήτη, από γνωστούς τους οινοποιούς, και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο από την Καρδίτσα, από δικές τους καζανιές. Μ. Π.
Το Καπηλειό του Ζάχου, Κομοτηνής 37, Καμίνια, Τ/210-48.13.325. Τρίτη-Σάββατο 12.00 – 00.00, Κυριακή 12.00-18.00, Δευτέρα κλειστά. Κόστος: 20 €/άτομο χωρίς τα ποτά. Πηγή: gastronomos.gr
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments