Οι παλαιότερες ταβέρνες της Αθήνας: Κατσαρίνα.

https://www.tayromaxos.gr/2024/04/blog-post_35.html
Οι παλαιότερες ταβέρνες της Αθήνας: Κατσαρίνα.
Του Πάνου Αυγουστή*
Γιατί το όνομα; Ήταν το παρατσούκλι της προγιαγιάς Ειρήνης, που ήταν κατσαρομάλλα. Έτσι πήρε το όνομά της αυτή η πολύ παλιά ταβέρνα που κρατάει από το 1893. Οινομαγειρείο τα πρώτα χρόνια, έβγαζε κάνα δυο μεζέδες κι αυτό ήταν όλο. Με μια ρέγκα, πέντε ελιές, λίγη φέτα και κάνα φασόλι, όσοι έπιαναν τα τραπέζια του έπιναν πολλά κιλά κρασί. Η ταβέρνα πέρασε για λίγο στην κόρη της την Ευαγγελία και μετά στη δική της κόρη, τη Σοφία. «Ήταν εδώ μέσα 70 χρόνια, όλη της τη ζωή», λέει για τη μητέρα του ο Μανώλης Διονυσιώτης, που ανέλαβε τα ηνία από το 2011. Στην κουζίνα πλέον μαγειρεύει η σύζυγός του Αγγελική ενώ κι ο γιος του ο Γιώργος, παράλληλα με τις σπουδές του βοηθάει όποτε μπορεί. Είτε στη μέσα σάλα, την παλιά, είτε στην μπροστινή με την τζαμαρία, που προστέθηκε το ’71, μεγαλώνοντας λίγο τον χώρο, τρως φάβα, σπανακόπιτα με μπόλικο χοντρό φύλλο και τυρόπιτα του τηγανιού, μαστόρικο κοκορέτσι καλοπλεγμένο, με σούπερ τραγανό εντεράκι, παϊδάκια και σπαλομπριζόλες, αλλά και κάποια μαγειρευτά, όπως οι κρεατένιοι λαχανοντολμάδες με το ξινούτσικο αυγολέμονο και το ζουμάτο χοιρινό πρασοσέλινο. Α.Σ.
Λεωφόρος Κηφισίας και Παναγή Τσαλδάρη, Κηφισιά, Τ/210- 62.54.072. Πέμπτη – Παρασκευή 17.00 – 00.00, Σάββατο 14.00 – 00.00, Κυριακή 12.00-00.00 (μπορεί να κλείσει και νωρίτερα, αναλόγως κόσμου). Κόστος 20-25 € χωρίς τα ποτά. Πηγή: gastronomos.gr
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments