Τα ιστορικά μπαρ της Αθήνας: Βρεττός.

Τα ιστορικά μπαρ της Αθήνας: Βρεττός.
Του Πάνου Αυγουστή*
Τα εκατοντάδες πολύχρωμα μπουκάλια και τα λαμπιόνια του έχουν κοσμήσει τις σελίδες του «Guardian» και του «National Geographic» αλλά και τα φωτογραφικά άλμπουμ πάμπολλων τουριστών. Πρόκειται για το παλιότερο αποστακτήριο της Αθήνας, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά στο ισόγειο ενός νεοκλασικού στην καρδιά της Πλάκας το 1909. Ο ιδρυτής του, ο κ. Μιχαήλ Βρεττός, ξεκίνησε παράγοντας εκεί ούζο, μπράντι και λικέρ, από τα all time classics τσέρι και πίπερμαν μέχρι τα πιο ιδιαίτερα κίτρο και μαστίχα. Ο επισκέπτης μπορεί είτε να δοκιμάσει επιτόπου το ποτό που επιθυμεί είτε να αγοράσει το μπουκάλι και να το πάρει μαζί του. Εδώ και περίπου δέκα χρόνια λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση με πιο εξωστρεφή διάθεση, ωστόσο παραμένει ένα στέκι χωρίς lifestyle κώδικες, με χαμηλή μουσική που έρχεται από ένα μικρό ραδιοφωνάκι και αποτελεί ένα από τα λίγα μέρη όπου locals και τουρίστες συνυπάρχουν αρμονικά. Πηγή: athinorama.gr
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments