Το ζαχαροπλαστείο "LONIS" στου Γκύζη, στο Μοναστηράκι και στο Μαρούσι.

https://www.tayromaxos.gr/2020/06/lonis.html
Το ζαχαροπλαστείο "LONIS" στου Γκύζη, στο Μοναστηράκι και στο Μαρούσι.
Του Πάνου Αυγουστή*
Όλη η υψηλή μαεστρία και η φινέτσα της Γαλλικής κουζίνας μπορεί να αποτυπωθεί στα macarons. Είναι μικρά, ντελικάτα κι ανάλαφρα αλλά καταφέρνουν επιδέξια να κρύψουν έναν θησαυρό γεύσεων, που εκρήγνυται με κάθε μπουκιά. Έχουν θερμούς υποστηρικτές και οι μυημένοι ξέρουν ότι η δημιουργία του τέλειου macarons είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Στον ελληνικό χώρο έχουμε συνδέσει τα macarons με τα ζαχαροπλαστεία Lonis, που από το 1900 διατηρούν απαράμιλλη την συνταγή για την παρασκευή τους. Τα κατασκευάζουν με 75% ελληνικό αμύγδαλο, 20% μαρέγκα από φρέσκα αυγά ημέρας και μόλις 5% ζάχαρη. Είναι ολόφρεσκα, λαχταριστά, ονειρικά, και έχουν την υφή σύννεφου λίγο πιο τραγανιστού ίσως. Επίσης φτιάχνονται από πολτό αληθινών, φρέσκων φρούτων, χωρίς χρωστικές ουσίες. Μπορείς να τα γευτείς σε 21 διαφορετικές γεύσεις: μαστίχα, ρόδι, μήλο-καννέλα, καραμέλα, σεράνο, πραλίνα φουντουκιού, πικραμύγδαλο, καρύδι, black forrest, τιραμισού. Μacarons θα βρεις και χωρίς γλουτένη αλλά και με stevia. Μεγάλο κομμάτι της φιλοσοφίας του κύριου Λώνη είναι να κάνει την απόλαυση προσιτή σε όλους και έτσι προσφέρει μεγάλη ποικιλία γλυκισμάτων gluten free και με stevia τα οποία είναι κατάλληλα για διαβητικούς και για όσους προσέχουν το βάρος τους. Ο κύριος Παναγιώτης δημιουργεί με τιμή και συνέπεια, επιλέγοντας μόνο τα πιο αγνά υλικά και τις καλύτερες πρώτες ύλες και φυσικά όλα προέρχονται από την ελληνική μας γη. Πηγή: athenshotspots.gr
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημιου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments