Το ζαχαροπλαστείο Katamaya Sweet & Savory στο Ψυχικό και στον Γέρακα.

https://www.tayromaxos.gr/2020/06/katamaya-sweet-savory.html
Το ζαχαροπλαστείο Katamaya Sweet & Savory στο Ψυχικό και στον Γέρακα.
Του Πάνου Αυγουστή*
Σε πείσμα των καιρών, οι επιχειρηματικές κινήσεις που έχουν γνώμονα την υψηλή ποιότητα, την προσεκτική τιμολόγηση και την εξασφάλιση μοναδικών γευστικών εμπειριών στέφονται πάντα με επιτυχία. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και τα Katamaya, δυό μοναδικά ζαχαροπλαστεία-αρτοποιΐα που διαπρέπουν τόσο στο «γλυκό» τους κομμάτι, όσο και σε αυτό της αρτοποιΐας. Καταμάγειον, από την εποχή του Ομήρου ήταν το εργαλείο με το οποίο σκούπιζαν τους ξυλόφουρνους – έτσι σε ένα ευφάνταστο λογοπαίγνιο με τη λέξη «μαγιά» (τον κατεξοχήν «καταλύτη» στη διαδικασία παραγωγής του άρτου), δημιουργήθηκαν τα Katamaya, για να μας προτείνουν νέους κανόνες στην αρτοποιΐα και την ζαχαροπλαστική – με προϊόντα που «θα δίναμε στα παιδιά μας», μοιράστηκαν μαζί μας οι ιδιοκτήτες Χρήστος και Ειρήνη Παπαθανασίου. Δικαίως, αφού όλα τα προϊόντα στα Katamaya παρασκευάζονται με φανατική προσοχή στις πρώτες ύλες κι όσο το δυνατόν λιγότερη (ή και καθόλου) ζάχαρη. Στην θέση της, φυσικά γλυκαντικά όπως η αγαύη και το μέλι προσφέρουν ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης… χωρίς τύψεις (σε μια εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητά προσπαθούν να την περιορίσουν στο ελάχιστο). Έτσι, εδώ θα βρεις λαχταριστή vegan σοκολάτα υγείας με γάλα καρύδας (μια αποκάλυψη!), γαλατόπιτα με ελαφριά κρέμα γάλατος και καραμελωμένο φύλλο, κουλουράκια με βρώμη, χαρουπόμελο και λοιπά superfoods, και ένα δυνατό ρόστερ γλυκών – ατομικών και τουρτών – με κεντρικό γνώμονα την ποιότητα. Όλα τα προϊόντα τους φτιάχνονται με αγνά υλικά όπως αυθεντική σοκολάτα, αγελαδινό βούτυρο, φρέσκα αυγά και εποχιακά φρούτα και σε κανένα στάδιο της παραγωγής δε χρησιμοποιούνται έτοιμα μείγματα. Πηγή: Athenshotspots.gr
*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση σχολίουDefault CommentsFacebook Comments